Передплата 2024 ВЗ

росіяни не перетнули головної лінії оборони ЗСУ у Часовому Яру, — ОСУВ «Хортиця»

  • 10.06.2024, 18:30
  • 355

Окупанти намагаються штурмувати Часів Яр у напрямку мікрорайону «Канал» та району «Новий». Вони просуваються біля основної лінії оборони міста, але не перетнули її

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин.

У мережі з’явилося відео, як стверджується, російських військових у Часовому Яру, на якому окупанти рухаються руїнами будинків.

За словами речника «Хортиці», відео зняте у мікрорайоні «Канал» на схід від каналу Сіверський Донець-Донбас, який є головною лінією оборони українських військ у місті.

Волошин наголосив, що російські загарбники не перетинали головної лінії оборони, однак активно просуваються на схід від нього у цьому мікрорайоні.

російські пропагандисти заявляли про нібито 500-метрове просування в цьому районі, а деякі стверджували про нібито бойові дії у районі «Новий» з кадрами з мікрорайону «Канал».

В ОСУВ «Хортиця» наголосили, що окупанти намагаються штурмувати Часів Яр у цих мікрорайоні та районі. Також армія рф атакувала позиції ЗСУ у напрямку Іванівського, Кліщіївки, Андріївки — на південний захід від міста.

Під час атак росіяни використовують не лише піхотні підрозділи, але частіше застосовують механізовані компоненти: танки та бойові броньовані машини.

«російська армія активізувала свої зусилля, однак успіхів не мала. Ворог активно здійснює артилерійський вплив, авіаційні удари та застосовує дрони на околицях Часового Яру», — додав Волошин.

Схожі новини