Передплата 2024 ВЗ

Військові на Донеччині отримали екскаватор, сотні FPV-дронів, квадроцикли і «Мавіки»

  • 07.06.2024, 18:30
  • 445

Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину передав чотирьом бригадам ЗСУ сотні FPV-дронів, «Мавіки» і квадроцикли

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

«Другий тиждень поспіль — Схід, бо підрозділів на Донеччині дуже багато. А нам від них щодня „прилітають“ нові запити. Сьогодні привезли допомогу чотирьом бригадам — легендарній 10 гірсько-штурмовій бригаді „Едельвейс“, гірським штурмовикам з 128-ої, 77-ій аеромобільній та 65-ій механізованій», — розповів Порошенко у соцмережах.

У 10 ОГШБр привезли новий екскаватор. Степан Барна, який воює у складі «Едельвейсів», говорить — днями окупанти накрили позиції українських військових. Тепер треба терміново копати нові бліндажі. Основний інструмент на фронті - це солдатська лопата. Тож він звернувся із проханням до Петра Порошенка — дати бригаді техніку для фортифікацій. Пʼятий президент, який досі системно забезпечував тракторами інженерні підрозділи, привіз екскаватор і для «десятки».

Порошенко каже: екскаватори зараз у дефіциті: «тому наша команда налагодила співпрацю з виробником, і викуповує весь обсяг виробництва цих красенів до кінця року. Нещодавно позиції едельвейсів „накрив“ ворог — і ще вчора хлопці копали лінії оборони вручну», — зазначає Порошенко.

«Також передаємо ще 3 квадроцикли, щоб підвозити БК на позиції якомога швидше. І ще дрони — більше 20 Мавіків та 700 дронів-камікадзе. За останні пів року змогли добити позначку в 20 000 FPVшок, а це, уявіть собі, 10% від тих, що отримало наше військо від держави. Мабуть, це військова таємниця казати скільки за рахунок цих дронів знищено орків та техніки, але хлопці та дівчата запевняють, що багато», — тішиться Порошенко.

«Кожен зараз має робити все, щоб українська армія мала змогу стримувати ворога та вибивати її подалі з нашої землі», — переконаний пʼятий президент.

Схожі новини