Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Турне Україною Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії

  • 06.06.2024, 12:44
  • 383

З 7 по 9 червня у Вінниці, Києві та Житомирі — відомий колектив Львівської національної філармонії представить твори української та світової класики

У столиці музиканти виконають прем'єру симфонії «Любов» Богдани Фроляк. Диригент подій — Володимир Сивохіп.

Щойно після закриття міжнародного фестивалю Віртуози 43 напередодні трьох виступів у містах України — оркестр записав для одного з видатних світових музичних лейблів Naxos Концерт для фортепіано з оркестром Віктора Косенка, аби цей твір був збережений у світовій музичній спадщині. Звучатиме він і в українських містах у виконанні солістки Віоліни Петриченко.

Календар подій:

07/06 18:00 | Вінниця

Музично-драматичний театр ім. Садовського Деталі

08/06 19:00 | Київ

Національна філармонія України Деталі

09/06 14:00 | Житомир

Житомирська обласна філармонія Деталі

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика — колектив із 121-літньою історією. Оркестр з успіхом гастролював у багатьох країнах світу, серед яких Польща, Італія, Іспанія, Франція, Швейцарія, Німеччина, Нідерланди та Китай. У січні-березні 2023 року колектив, під батутою головного дириґента Теодора Кухара, здійснив масштабний гастрольний тур Сполученими Штатами Америки, в межах якого побував у 20-ти штатах та виступив з 40-ка концертами. У репертуарі гастролей звучали твори Л. ван Бетховена, Й. Брамса, А. Дворжака, В. А. Моцарта, Я. Сібеліуса, Є. Станковича, А. Кос-Анатольського. А також і музика відомого кінокомпозитора Говарда Шора до популярної кіносаги «Lord of the Rings» — з якою 4 дні поспіль симфонічний оркестр виступав у одному з найбільших концертних залів світу Radio City Music Hall, у Нью-Йорку під батутою дириґента із Швейцарії Людвіґа Віккі.

15 лютого 2023 року Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії зібрав аншлаг у славетному Carnegie Hall у Нью-Йорку. Того вечора звучали: Камерна симфонія № 3 для флейти та струнних українського композитора Є. Станковича, солював Михайло Сосновський, Концерт для фортепіано з оркестром Й. Брамса, соло виконав Станіслав Христенко, а також — Симфонія № 9 або «З Нового світу» А. Дворжака. На біс оркестр виконав «Гонивітер» А. Кос-Анатольського. Дириґував — Теодор Кухар.

У грудні 2023 колектив виступив у Берлінській філармонії, представивши музику українських композиторів.

Протягом останніх кількох сезонів оркестр здійснив низку важливих записів для великих міжнародних лейблів, включаючи Naxos та Brilliant Classics.

Директором-розпорядником оркестру є Михайло Сосновський.

Схожі новини