Передплата 2024 «Добра кухня»

У Часів Яр більше не їздять рятувальники, — МВА

  • 06.06.2024, 11:40
  • 410

Співробітники ДСНС у Часовому Яру Донецької області вже не можуть працювати через постійну небезпеку. Ситуація з постачанням ліків у громаді також є складною

Фото МВС України
Фото МВС України

Про це розповів начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус.

«Коли є періоди між обстрілами, тоді ще можливо працювати, але коли триває постійний обстріл, і коли тільки бачать автівку, тим більше не цивільну, а спецпризначення, ви ж розумієте, що ця автівка стає їхньою ціллю. На жаль, якщо і можна загасити, то тільки власними силами», — повідомив він.

Чаус зазначив, що у громаді досі є 664 людини, однак там триває евакуація.

«Є певні відпрацьовані шляхи вивезення людей. Ці люди не живуть в одному місці, тут немає скупчення, люди розкидані по всіх мікрорайонах громади. Із всіх людей, які залишились в громаді, повірте, з кожним із них військові адміністрації, наші колеги не один раз відпрацювали тему евакуації, фактично з кожним, хто залишився ця розмова проводилась і не один раз», — розповів очільник МВА.

Людей наразі вивозять на Рівненщину.

Також він розповів про ситуацію із ліками.

«Ми намагаємось її підтримувати, але треба розуміти, що у тих умовах, в яких зараз перебуває громада — це на межі фактично неможливого. Є певний запас ліків — це і державні ліки, які підвозить перший, другий рівні - у нас працюють дівчата досі в цьому напрямку; є волонтерський рух, який теж допомагає, ми неодноразово завозили різні лікарські засоби, є люди, які залишилися в громаді і які працюють — це медичні сестри й один лікар — місцева жінка. Тому працюємо, намагаємося далі підтримувати життя в громаді й працювати», — резюмував Чаус.

Схожі новини