Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НАТО готується до масштабних військових навчань

  • 05.06.2024, 17:30
  • 507

НАТО готує масштабні військові навчання біля кордонів рф

Фото ілюстративне LRT
Фото ілюстративне LRT

Як зазначив командувач ВМС Литви, «протягом останніх місяців і тижнів росія дає різні коментарі щодо можливого перегляду кордонів у Балтійському регіоні».

До литовського порту Клайпеда прибули військові кораблі Данії та Німеччини: вони готуються до найбільших військово-морських навчань у Балтійському регіоні BALTOPS 24. У них візьмуть участь 9000 військових, 50 кораблів, 80 літаків з 20 країн НАТО.

Відомо, що це вже 53-ті такі навчання, які демонструють єдність і рішучість НАТО дати відсіч агресорам.

«Протягом останніх місяців і тижнів рф дає різні коментарі щодо можливого перегляду кордонів у Балтійському регіоні. Є ознаки того, що підвищений ризик для підводної інфраструктури. Тобто на всі ці питання та загрози є відповідь з боку нинішніх навчань НАТО», — розповів командувач Військово-морськими силами Литви Гедрюс Пременецкас.

Навчання розпочнуться з Клайпедського порту. Відтак уже 5 червня командири кораблів отримають завдання. Операції відбуватимуться у всьому Балтійському морі. Швеція вперше як член Альянсу візьме участь у навчаннях.

Пременецкас додав, що литовські ВМС залучать до навчань два судна: тральщик і сторожовий корабель. Вони відповідно працюватимуть у різних групах, керуючись вказівками вищого командування.

Загалом під час навчань Клайпедський порт прийме 32 військових кораблі, найбільший з яких — 210-метровий американський корабель New York.


Джерело: LRT

Схожі новини