Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Київзоо оселилися «діти війни» (ФОТО)

  • 24.05.2024, 16:30
  • 483

У Київському зоопарку показали мавп та лемурів, які живуть на чотирьох островах. Серед них — Джавеліна та Байрактар

Фото із соцмереж Київзоо
Фото із соцмереж Київзоо

На першому острові, площею 250 метрів квадратних, оселилася родина із 6 капуцинів (рід мавп — ред.). Там немає парканів та огорож. Натомість ростуть 10-метрові розлогі дерева, де тваринам облаштували простір для стрибків та прогулянок.

«Мавпочки мають власний романтичний оглядовий місточок над озером та дерев’яний грибок від спеки і дощу, А для смакування улюбленої їжі для них побудовано 4 помости для «пікніків», — розповіли працівники зоопарку.

На двох сусідніх оазах мешкає сім'я лемурів Варі. Для них спорудили затишний будинок для відпочинку, дерев’яний грибок, який захищатиме від дощу та спеки, а також помости для їди. Щоб тварини були активними, для них між деревами закріпили спеціальні канати.

Для них спорудили затишний будинок для відпочинку, дерев’яний грибок, який захищатиме від дощу та спеки.

На четвертому, найбільшому острові (майже 300 метрів квадратних) оселилася велика родина з дев’яти особин котячих лемурів.

«Серед них — наші „діти війни“ Байрактар та Джавеліна. На зеленому острові посеред розлогих дерев та кущів є три дерев’яні помости, натягнуто чотири пенькові канати, а також облаштовано штучний водограй грибочок від сонця та дощу», — йдеться у повідомленні зоопарку.

Раніше екозахисники показали бабаків після зимівлі у Буджацькому степу та найбільше стадо бізонів в Україні.

Схожі новини