Передплата 2024 ВЗ

На Харківщині викрили 65-річного чоловіка, який публічно вихваляв «русский мир»

  • 22.05.2024, 20:00
  • 686

За даними правоохоронців, чоловік є прихильником так званого «русского мира» та всього радянського, активно ділився своїми поглядами в інтернеті, а саме — у забороненій в Україні соціальній мережі «одноклассники» поширював дописи, у яких прославляв окупантів і схвально відгукувався про загарбницькі дії рф в Україні. Також підозрюваний ностальгував за радянським періодом та запевняв, що «русский вечен и русский дух неистребим»

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Під час проведення обшуку у помешканні 65-річного громадянина правоохоронці виявили два блокноти з «цікавими» записами, георгіївську стрічку та проросійський контент у соціальній мережі «одноклассники». Наразі чоловікові оголошено підозру за ч.2 ст. 436−2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Заходи проводились спільною групою у складі офіцерів Головного оперативно-розшукового відділу 4 прикордонного загону Державної прикордонної служби України, співробітників слідчого відділу Харківського районного управління НПУ під процесуальним керівництвом Новобаварської окружної прокуратури Харківської області.

Схожі новини