Передплата 2024 «Добрий господар»

Експродюсер групи «Гриби» за підтримку російської агресії отримав заочну підозру

  • 22.05.2024, 17:30
  • 545

Правоохоронці заочно повідомили про підозру експродюсеру групи «Гриби» Юрію Бардашу. Його підозрюють у злочинах за чотирма статтями Кримінального кодексу України

Фото: тг-канал Философия Бардаша
Фото: тг-канал Философия Бардаша

Про це повідомили в СБУ та Офісі генерального прокурора.

Слідчі встановили, що, виїхавши на початку повномасштабного вторгнення до росії, Бардаш публічно підтримав окупантів.

У своїх соцмережах та інтерв'ю російським блогерам він розповідав про «громадянський конфлікт» під час окупації територій на Донеччині, пропагував ідею підпорядкування України росії, а також виправдовував тимчасову окупацію частини України.

Крім того, продюсер закликав до захоплення Києва та Харкова та отримав російський паспорт, похизувавшись ним у соціальних мережах.

На підставі зібраних доказів слідчі заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • ч. 1, ч. 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки продюсер зараз переховується на території росії, то правоохоронці проводять комплексні заходи, щоб притягнути його до відповідальності. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Бардаш — артист родом із Луганщини — був продюсером таких музичних проєктів як «Гриби», «Нерви», Wellboy, Луна та інших. У липні 2022 року Бардаш заявив, що він — «русский человек» і заговорив про нацистів в Україні. Тоді ж він виїхав до росії.

Схожі новини