Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи варто купувати вживаний iPhone? Основні плюси та мінуси такого рішення

  • 17.05.2024, 15:05
  • 631

Айфон вважається одним із найкращих смартфонів на ринку. Довгострокова підтримка та регулярні оновлення програмного забезпечення, продуманий дизайн та інноваційні технології роблять ці телефони такими бажаними. Єдина загвіздка при покупці iPhone — ціна, особливо якщо ви плануєте придбати одну з моделей, що недавно вийшли.

Не варто відкидати ідею придбання телефонів, що були у використанні. Такі пристрої продають з різних причин, але основна — придбання нового, сучасного гаджета. Широкий асортимент б/у iPhone в STOREinUA дозволяє вибрати відповідну модель, потрібний обсяг пам’яті й навіть колір старого смартфона. Однак, перш ніж зробити вибір, важливо оцінити всі переваги та недоліки такого рішення.

Чому купівля вживаного iPhone — відмінне рішення

Однією з головних переваг покупки вживаного iPhone є трохи нижча ціна. Економія завжди гарантована, у порівнянні з покупкою нового смартфона. Проте величина вигоди буде побачити від низки параметрів:

  • стану пристрою;
  • року випуску;
  • моделі;
  • технічних характеристик.

Якщо бюджет не дуже обмежений, можна купити iPhone у відмінному стані з невеликим відсотком зносу батареї. Це дозволить користуватися пристроєм протягом багатьох років, а його загальний вигляд та технічні характеристики практично не відрізнятимуться від нового девайса.

Вибираючи вживані смартфони, ви можете стати власником моделі, яка знята з виробництва та недоступна в магазинах. Наприклад, так регулярно відбувається з пристроями, що мають у назві приставку «Про». Щоб вони не конкурували з новими гаджетами, їх заздалегідь знімають із продажу. Важливою перевагою старих моделей є їхня надійність — пристрої добре протестовані, і з ними зазвичай не виникає проблем. До речі, навіть у такого надійного виробника, як Apple, трапляються скандали, що призводять до термінових оновлень ПЗ.

Які можуть бути недоліки придбання смартфона

У покупців смартфонів є одна спільна проблема — високі шанси зіткнутися з шахрайством. Купуючи iPhone за низькою ціною «з рук», ваша радість може бути недовгою. Непоодинокі випадки придбання крадених смартфонів, внаслідок чого нового власника можуть звинуватити в крадіжці. Недобросовісні продавці грішать неякісним ремонтом пристрою, встановлюючи неоригінальні запчастини та вміло маскуючи дефекти. Неприємним сюрпризом може бути покупка Айфона, де не працюють деякі функції, камера знімає погано, а процесор «не тягне» улюблену гру.

Щоб уникнути такого ризику, ніколи не купуйте iPhone за оголошенням онлайн. Безпечно придбати вживаний смартфон можна в інтернет-магазині. Наприклад, у STOREinUA уважно оцінюють девайси та надають гарантію, що практично виключає можливість невдалої покупки. У разі потреби вам допоможуть налаштувати пристрій та перенести на нього важливі дані. Завдяки широкому асортименту придбання гаджета в STOREinUA може позбавити покупця техніки від інших подібних незручностей (наприклад, від обмеженого вибору моделей і кольорів, а також від складнощів із покупкою аксесуарів).

Уживаний iPhone може стати чудовим вкладенням — потрібно лише уважно поставитися до вибору продавця. Довіряйте перевіреним компаніям, таким як інтернет-магазин STOREinUA.

Схожі новини