Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Одесі затримали агента ФСБ, який наводив ракети на прокуратуру

  • 24.04.2024, 14:30
  • 303

Служба безпеки України затримала в Одесі агента російської ФСБ, який готував нову серію ракетно-дронових ударів по місту

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила СБУ.

Серед координатів, які фігурант передавав росіянам, було декілька будівель СБУ та прокуратури.

Правоохоронці вважають, що в такий спосіб одесит хотів помститися правоохоронцям за судимість, яку отримав у 2019 році за публічні заклики до зміни кордонів України. Тоді суд призначив йому умовний термін, що дозволило засудженому вийти на волю.

Надалі чоловік «заліг на дно», але навесні 2023 року продовжив поширювати у соцмережах свої антиукраїнські матеріали, кажуть слідчі. Так його помітили співробітники ФСБ, які згодом дистанційно завербували одесита для коригування вогню.

Одним із перших завдань був пошук і передача координат зенітно-ракетного комплексу ППО. За даними слідства, щоб отримати інформацію агент обходив місто та його околиці. Там він фіксував місця можливої дислокації українських захисників. За співпрацю з окупантами він отримував від них грошову винагороду на власну банківську картку.

В СБУ кажуть, що дізналися про це й документували кожен крок російського агента. Завдяки цьому вдалося убезпечити пункти базування Сил оборони, а самого фігуранта затримати.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучили три бойові гранати та набої до стрілецької зброї.

Наразі слідчі повідомили одеситові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Схожі новини