Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Популярний луцький ресторан відмовив вдові загиблого захисника у поминальному обіді

  • 21.04.2024, 19:15
  • 881

Ресторанний комплекс «Жито» біля Луцька відмовив Іванні Цюх — дружині загиблого захисника Олександра Гнатюка — у проведенні поминального обіду у їхньому закладі

Фото: Іванна Цюх
Фото: Іванна Цюх

Про це жінка розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Чоловік Іванни Цюх Олександр Гнатюк загинув 25 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

«У середу, 17 квітня я подумала про те, що у суботу, 20 квітня буде річниця за моїм чоловіком. Між пацієнтами я почала обдзвонювати заклади близько Гаразджі, де похований мій чоловік. В одному закладі було все зайнято. Я зателефонувала в ресторанний комплекс „Жито“, запитала у адміністратора, чи є можливість у суботу, 20 квітня з 13 до 15 зробити поминальний обід за чоловіком. Сказала кількість людей 25−27, вони сказали „без проблем“ і попросили ввечері приїхати, узгодити меню», — зазначила дружина героя.

Згодом вона приїхала у заклад із колегами, які стали свідками конфліктної ситуації.

«Адміністратор Віталій не почув, виявляється, що це буде поминальний обід. Він був напідпитку. Я йому пояснила, що не треба пити на робочому місці і тоді зі слухом буде все добре. Ми спілкувалися з адміністратором, він сказав, що в них буде ще двоє хрестин і двоє днів народжень на той час. Він показав, де ми маємо сидіти. І коли він вкотре почув слово „поминки“, він дуже змінився», — розповіла Іванна Цюх.

Після чого жінці сказали, що вони не проводять поминки.

«Я йому кажу, що я не прошу знижок, я просто хочу дві години провести час з рідними людьми для себе, для своєї сімʼї, для свого чоловіка, з його побратимами, які приїхали.

Він каже: «Як ви це будете робити? Там ювілей, хрестини, а ви зі своїми поминками. Може, підете в бесідки?». При девʼятиградусній чи десятиградусній температурі? Я запитала, де це в них прописано, бо в правилах такого немає. Натомість він нахабно відповів: «Це я так сказав. Я вам це озвучую», — пригадує дружина загиблого захисника.

Далі, за її словами, адміністратор таки змінив риторику, коли побачив реакцію свідків інциденту.

«Коли він побачив, що повставали усі свідки, які були у шоці, що таке відбувається на 10 рік війни і два роки повномасштабної, де хлопців повз везуть щодня „на щиті“ тією дорогою. В нього риторика змінилася, купа пропозицій і таке інше», — додала жінка.

Адміністрація закладу «Жито» ситуацію наразі не коментувала.

Схожі новини