Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З ініціативи МЗС України в Південній Кореї скасували гастролі російського балету

  • 16.04.2024, 13:45
  • 271

З ініціативи МЗС України у Південній Кореї скасували гастролі російського балету. Шоу за участю танцівників із росії було скасовано за день до прем'єри

Фото: NV
Фото: NV

Як повідомили в МЗС України, це — черговий крок української дипломатії для міжнародної ізоляції рф у сфері культури.

«Завдяки зусиллям посольства України в Республіці Корея та за підтримки української громади і міжнародних партнерів виступ російської прими-балерини із проєктом „Моданс“ у Сеульському Артцентрі та „Гала-концерт балету Большого театру“ у столиці Південної Кореї вже не відбудеться», — йдеться у повідомленні.

В МЗС наголосили, що російській «культурній» пропаганді «не має бути місця на міжнародних майданчиках, а російським балеринам — на сценах світових театрів».

Як повідомляє Reuters, балетне шоу за участю танцівників із Росії було скасовано за день до прем'єри. У концертах, які мали відбутися з вівторка по четвер у Сеулі, спочатку мали брати участь 12 головних танцівників Большого театру. Потім програма була змінена, а кількість російських артистів зменшена. Однак 15 квітня організатор оголосив у соцмережах про скасування концертів, заявивши, що зміни не були прийняті концертним залом.

Посольство росії в Південній Кореї висловило «глибокий жаль» з приводу скасування вистав.

Схожі новини