Передплата 2024 «Добрий господар»

В українців «на руках» може бути до 5 млн одиниць зброї — Клименко

  • 13.04.2024, 10:30
  • 435

Станом на сьогодні на руках українців може бути від одного до п’яти мільйонів одиниць різної зброї. Майже вся вона — облікована

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, передає «Укрінформ».

За його даними, в українців так само багато гранат. Глава МВС підкреслив, що потрібно зробити все, аби ця зброя та боєприпаси потрапили на склади, щоб не наражати на небезпеку громадян.

«Але ми свідомо розуміємо, що вона має бути на руках у громадян, бо йде війна. Два тижні тому у першому читанні прийняли закон, яким визначається, що ми будемо робити з трофейною зброєю. Після того, як у другому читанні цей закон буде проголосований, кожен громадянин, який має цю зброю, він має принести її до поліції й зареєструвати», — поінформував міністр.

Після реєстрації, за словами Клименка, цю зброю разом з боєприпасами можна буде залишити при собі до завершення воєнного стану, адже після його завершення кожен громадянин має принести цю зброю до органів поліції і або її здати, або вихолостити, або переробити у дозволений вид зброї. Наразі йдеться про культуру використання зброї, що є на руках в українських громадян.

«Як тільки ми цю культуру зможемо виховати у людей, тоді ми зможемо говорити про те, що ми можемо зробити наступний крок щодо володіння зброєю. У той же час не треба забувати про велику кількість ментальних розладів у цих людей, які прийдуть з фронту і ми будемо відповідати, МВС у першу чергу, за цю роботу», — додав Клименко.

Схожі новини