Передплата 2024 «Добра кухня»

У Національній академії сухопутних військ ростиме нащадок «Дуба Запорізького» (ФОТО)

  • 11.04.2024, 17:15
  • 7 252

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові, посадили генетичний нащадок «Дуба Запорізького» — дуба, під яким у 1676 році на Хортиці кошовий отаман Іван Сірко разом із козаками Запорізької Січі писали знаменитого листа турецькому султану

Фото із соцмереж Павла Ткачука
Фото із соцмереж Павла Ткачука

Про це повідомив очільник Академії, генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Сприяли висадці унікального дуба управління охорони природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, а також Володимир Баточенко, старший науковий співробітник НПП «Північне Поділля», який активно бере участь у збереженні живих символів нашого козацького минулого та звитяжного сьогодення.

«Дуб Запорізький — не просто частина нашого природного середовища. Це — живий символ нескореності та історії народу України. Маючи понад 700 років, це дерево є свідком багатьох історичних подій та поколінь українців, які під його гілками знаходили притулок, сили та натхнення.

Нехай цей саджанець росте й міцніє, як і наша воля до свободи та незалежності. І нехай кожен курсант та працівник Національної академії сухопутних військ, споглядаючи його, згадує про велич нашої історії та багатства, які ми повинні зберегти для майбутніх поколінь", — зазначив Павло Ткачук.

Схожі новини