Передплата 2024 «Добрий господар»

Не вистачає морського берега: в Ужгороді поруч з сакурами висадили… екзотичні пальми

На околиці Ужгорода, на вулиці Баб’яка, поряд із сакурами висадили алею пальм

Фото автора
Фото автора

У цьому районі триває нове будівництво, тож забудовник вирішив «озеленити» вулицю пальмами. За даними аналітичного порталу YouControl, ТзОВ «СБ Груп» компанія зареєстрована у 2012 році у Львові. Її власником вказаний мешканець Солонки Олександр Білько.

Як розповіли «ВЗ» місцеві, район новобудов не з дешевих, ціни на купівлю житла тут львівські, а подобова оренда й поготів. Попри те, що до основних «сакурних» туристичних локацій близько 3 кілометра, оренда сягає майже 2 тисячі гривень.

Алея пальм поки що налічує 6 дерев. Втім, тропічні пальми вже пристойного розміру, понад три метри. Пальми Ужгорода — це Трахікарпус Форчуна (Trachycarpus fortunei) або китайська віялова пальма. Ці рослини досягають висоти у 12 метрів.

«Зі слів представників підрядної організації, ці красуні з південних країв витримують морози до -20, і мають комфортно почуватись в нашому кліматичному поясі», — повідомив заступник міського голови Ужгорода Євген Плавайко.

Додам, зараз місто заполонили рожеві кольори. Через значне потепління місцеві японські сакури розцвіли раніше на кілька тижнів. Тож у місті безліч туристів, а біля найпопулярніших локацій — черга, щоб сфотографувати сакуру. Однак не сакурами єдиними, місто приємно вразило: на вулицях висаджені сортові тюльпани, які теж розквітли.

Схожі новини