Передплата 2024 ВЗ

Україна виготовляє на місяць вже вісім САУ «Богдана», — джерела

  • 03.04.2024, 18:45
  • 514

На початку грудня президент Зеленський повідомляв про виробництво шести «Богдан» на місяць

Фото ілюстративне із сайту УП
Фото ілюстративне із сайту УП

Як стверджують джерела, український військово-промисловий комплекс виготовляє на місяць вже 8 самохідних артилерійських установок «Богдана».

"Зараз українська збройна промисловість будує вісім самохідних артилерійських систем «Богдана» щомісяця, і хоча офіційно не оголошено, скільки загалом виготовили, збільшення виробництва свідчить про потенційний бум внутрішнього виробництва зброї в країні", — йдеться у матеріалах.

Джерело ознайомилося із документами українського уряду, у яких йдеться, що лише за 2023 рік українські оборонні підприємства побудували втричі більше бронетехніки, ніж виготовляли до війни, і в чотири рази збільшили виробництво протитанкових ракет.

Також джерело зазначило, що на початку повномасштабного вторгнення росії Україна мала одну таку 155-мм установку.

Українські самохідні гаубиці виготовляють одночасно у кількох модифікаціях для збільшення обсягів партії.

Також виробник розробляє ще декілька версій САУ.

Уперше публічно про початок серійного виробництва українських самохідних артилерійських установок у січні 2023 року повідомив колишній міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, Україна профінансувала серійне виробництво вітчизняної артилерійської установки «Богдана» калібру 155 мм. Він додав, що робота розпочалася ще навесні 2022 року. Деякі критичні компоненти виробляють на власних майданчиках за кордоном.

У грудні 2023 року стало відомо, що для Збройних Сил України вже зібрали приблизно 30 самохідних гаубиць 2С22 «Богдана».

Схожі новини