Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині прикордонники викрили колегу, яка допомагала чоловікам незаконно перетнути кордон

  • 01.04.2024, 15:00
  • 484

Офіцери внутрішньої та власної безпеки по Львівському прикордонному загону та оперативно-розшукового підрозділу викрили інспекторку прикордонної служби, яка сприяла чоловікам призовного віку незаконно покинути територію України

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Правоохоронці встановили, що інспекторка за хабар 9 000 доларів США обіцяла організувати незаконний трансфер поза межами чинних пунктів пропуску для військовозобов'язаного громадянина. Зокрема за ці кошти прикордонниця, користуючись своїм службовим становищем, мала надати своєму «клієнту» інформацію щодо відсутності наряду на напрямку, де останній планував потрапити до однієї із країн Європейського Союзу.

Військовослужбовицю затримали днями у Червоноградському районіофіцери відділу внутрішньої та власної безпеки по Львівськомуприкордонному загону ГВВВБ «Захід» та оперативно-розшукового підрозділу спільно зі слідчими управління ДБР (розташованого у м. Львів), за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону після отримання нею грошових коштів.

Заходи з викриття проводились в рамках реалізації матеріалів кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України"Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Підозрювану затримали в порядку ст. 208 КПК України. Невідкладні слідчі дії тривають.

Наголошуємо, що курс Держприкордонслужбина очищення колективу від корупціонерів — незмінний. Усі нечисті на руку військовослужбовці обов’язково будуть викриті та покарані. Робота у цьому напрямку проводиться системно та результативно.

Схожі новини