Передплата 2024 ВЗ

У росії модернізували крилату ракету, — джерело

  • 30.03.2024, 09:55
  • 425

В рф модернізували крилату ракету повітряного базування Х-101, яка отримала дві бойові частини вагою приблизно 800 кг і нові елементи, які є небезпечними для людей

Фото ПОЛКОВНИК ГШ
Фото ПОЛКОВНИК ГШ

Про модернізацію стало відомо у січні 2024 року під час пропагандистського візиту воєнного злочинця та очільника міноборони росії шойгу на підприємство МКБ «Радуга», де виробляють ці крилаті ракети.

Вага попередньої бойової частини становить майже 400 кг. Та йдеться не про просте збільшення ваги однієї бойової частини, а про рішення із розміщенням двох окремих бойових частин. Про це пише Telegram-канал «Полковник ГШ» та надає фото цих бойових частин, зазначивши, що про це стало відомо після аналізу збитої ракети Х-101 під час останньої атаки ворога у ніч на 29 березня.

Відомо, що друга бойова частина має нові елементи кубічної форми.

Джерело додає, що зазвичай такі елементи використовуються у зенітних ракетах, але у випадку застосування для удару по наземних цілях мають значний ефект проти людей.

Встановлення додаткової бойової частини до звичайної осколково-фугасної відбулось завдяки зменшенню розміру паливного бака. Що означає зменшення дальності польоту Х-101, але у випадку зменшення показника з 5500 км до умовних 2250 км це не має великого значення.

У випадку пуску таких ракет із Саратовської області навіть по об'єктах у Львівській області у такої Х-101 ще залишиться 500−700 км для додаткових маневрів.

Схожі новини