Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У парку культури облаштують укриття за 10 мільйонів гривень

Інші парки Львова не можуть собі такого дозволити

Візуалізація проєкту паркового укриття. Фото ЛМР
Візуалізація проєкту паркового укриття. Фото ЛМР

У парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького облаштують перше у Львові паркове укриття на 70 осіб. Укриття облаштують у технічній споруді стадіону «Юність», де зараз грають регбійні команди міста. У цей проєкт цьогоріч інвестують з міського бюджету 10 мільйонів гривень.

В інших парках міста немає технічної змоги звести безпечне місце для того, щоб пересидіти період повітряної тривоги. Таке буде лише в парку культури.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» директор департаменту містобудування Львівської міської ради Тарас Кубай, укриття в парку культури не будують з нуля, а облаштовують у технічній споруді поруч з глядацькою чашею стадіону «Юність».

"Ухвалили рішення цей недобуд на стадіоні (проєкт мав проблему з підрядниками, які заблокували роботи) переформатувати в укриття. Зараз там тривають ремонтні роботи, сподіваюсь цього року їх закінчимо, — продовжує розмову чиновник. — У цьому парку потрібне укриття, бо він розташований біля двох стратегічних об'єктів. Люди часто там ховаються під час тривог. Тому вирішили в спорткомплексі спорудити укриття, використали недобуд".

Запитую про умови в укритті. Тарас Кубай повідомив, там буде туалет, питна вода, Інтернет, місця для сидіння людей.

«Інші парки Львова не можуть собі такого дозволити, бо не мають такої спортивної інфраструктури», — підсумував чиновник.

Схожі новини