Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

6500 доларів за незаконне відрядження — прикордонники викрили організатора незаконної схеми

  • 16.03.2024, 09:35
  • 421

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно з правоохоронцями викрили жителя Львівщини, який допомагав чоловікам призовного віку незаконно виїжджати з України

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Користувалися послугами «бізнесмена» українці призовного віку та ті, хто підпадав під загальну мобілізацію.

Правоохоронці встановили, що 44-річний українець обіцяв своїм «клієнтам» працевлаштувати їх на одне із підприємств. Надалі чоловікам, з метою залишення території України, виготовляли пакет документів для закордонного відрядження. За таку «послугу» зловмисник отримував 6 500 доларів з однієї особи. Організатора незаконної схеми затримали в порядку ст. 208 КПК після отримання ним частини грошового траншу.

В ході санкціонованих обшуків за адресою проживання правоохоронці виявили та вилучили мобільний телефон, печатки підприємства, флеш-носій та накопичувач.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону, співробітники Управління міграційної поліції та слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини