Передплата 2024 ВЗ

Важила менше кілограма: у Львівському перинатальному центрі виходили дівчинку з екстремально низькою масою тіла

  • 13.03.2024, 15:15
  • 713

У Львівському обласному перинатальному центрі 110 днів пробула дівчинка, яка народилася на 25 тижні вагітності з екстремально низькою масою тіла — 570 грамів. Одразу після народження малечу госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, де вона пробула 50 днів

Фото Львівського перинатального центру
Фото Львівського перинатального центру

«Виходжування передчасно народжених малюків — це надзвичайно відповідальна і кропітка робота команди дитячих анестезіологів та лікарів-неонатологів. Дитина спершу була на штучній вентиляції легень, пізніше — отримувала респіраторну підтримку через високопотокові канюлі.

Усі передчасно народжені діти, які перебувають на лікуванні у Центрі, безоплатно отримують необхідні дороговартісні препарати", — розповіли медики центру.

Мельнькій Єві робили замісну терапію сурфактантом, антибактеріальну терапію та надавали парентеральне харчування. Також крихітка отримувала донорське молоко з Банку грудного молока.

«Коли стан дитини стабілізували, її перевели на другий етап виходжування. Тут Єва пробула ще 60 днів, впродовж яких отримувала тривалу респіраторну підтримку, інгаляційну та інфузійну терапію, дівчинці зробили корекцію ретинопатії методом лазерної коагуляції сітківки, також декілька курсів масажу, baby-SPA», — пояснили у центрі.

Єву виписали із масою тіла 2500 г і зростом 42 см.

Під час виписки всі «поспішайки», як називають передчасно народжених діток, отримують розписаний маршрут візитів до відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей, де за їхнім здоров’ям спостерігають лікарі-педіатри та суміжні спеціалісти.

Схожі новини