Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

рф за місяць виробляє майже втричі більше снарядів, ніж США і Європа для України

  • 11.03.2024, 14:30
  • 393

росія виробляє близько 250 тисяч артилерійських снарядів на місяць для війни. Це майже втричі більше, ніж Сполучені Штати і країни Європи виробляють для України

Фото: УП
Фото: УП

Про це пише CNN із посиланням на оцінки європейської розвідки.

Так, рф здатна виробляти близько 250 тисяч артилерійських боєприпасів на місяць, або близько 3 мільйонів на рік. Натомість США і Європа в сукупності можуть виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів на рік для України.

Як розповів представник НАТО, США поставили за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року, що складає менш як половину щомісячного виробництва росії. Проте навіть ця цифра зараз недосяжна через проблеми з фінансуванням у Конгресі.

«Те, в чому ми зараз перебуваємо, — це війна за виробництво. Результат в Україні залежить від того, як кожна зі сторін підготовлена до ведення цієї війни», — сказав високопосадовець Альянсу.

За словами посадовців, росія нині випускає близько 10 тисяч снарядів на день, тоді як Україна — лише 2 тисячі. Це зумовлено тим, що російські заводи з виробництва снарядів працюють у цілодобовому режимі.

Крім того, росія імпортує боєприпаси. Згідно з західними оцінками, Іран торік надіслав москві щонайменше 300 тисяч артилерійських снарядів, а Північна Корея — щонайменше 6700 контейнерів з боєприпасами, у яких містилися мільйони одиниць.

«росія вклала у гру все, що в неї є. Їхня бойова машина працює на повну потужність», — сказав представник європейської розвідки.

Утім, за словами американських та європейських експертів, нарощування військової активності росії все ще недостатньо для задоволення її потреб. Вони також наполягають, що капіталістичні західні країни врешті-решт наздоженуть росію і вироблятимуть краще обладнання.

«Все йде не дуже добре, але все залежить від ситуації. Якщо допомога відновиться і надійде швидко, то ще не все втрачено», — сказав представник НАТО.


Джерело: CNN

Схожі новини