Передплата 2024 ВЗ

Україна починає офіційні перемовини з США та ЄС щодо відновлення пасажирських авіаперевезень

  • 11.03.2024, 11:15
  • 423

Українська влада починає офіційні перемовини з регуляторами Сполучених Штатів та Європейського Союзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень в Україні. Консультації відбуваються також із адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю

Фото: Міська газета
Фото: Міська газета

Про це повідомив віцепрем'єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв'ю «РБК-Україна».

За його словами, неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів — європейського та американського. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як ринок буде працювати в умовах воєнного стану, а також свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми.

«Не хочу жодні терміни проговорювати, але зараз ми вже будемо передавати офіційно наше бачення регуляторам, і ми вступаємо з ними в офіційні перемовини», — сказав міністр.

Кубраков відзначив, що одним із прикладів країн, де працюють аеропорти в умовах загрози обстрілів, є Ізраїль. Тому Україна багато часу «проводила і проводить» в консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю.

За словами міністра, є європейські авіакомпанії, які «дуже цікавляться» і «дуже хочуть» зайти на український ринок, зокрема Ryanair. Так само ведуться перемовини з трьома українськими авіакомпаніями, які теж «хочуть літати тут».

Схожі новини