Передплата 2024 ВЗ

Україна у березні та квітні отримає перші транші за програмою Ukraine Facility на суму 6 млрд євро

  • 08.03.2024, 18:30
  • 479

Перший транш за програмою Ukraine Facility у розмірі 4,5 млрд євро Україна отримає у березні, а другий, на суму 1,5 млрд євро, надійде у квітні

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на спільному з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, повідомляє Суспільне.

«Ми вже остаточно доопрацьовуємо механізм підтримки України, який називається Ukraine Facility. Перший транш цієї допомоги в розмірі 4,5 млрд євро надійде вже в березні, а невдовзі за ним, у квітні, надійде 1,5 млрд євро», — розповів Домбровскіс.

Виконавчий віцепрезидент ЄК наголосив, що Європа і далі буде поряд з Україною та надаватиме військову, фінансову та іншу підтримку.

Своєю чергою прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Україна готова до подальших кроків, скоординованих з сусідніми державами-членами ЄС та Єврокомісією, які забезпечать деблокування кордону, відновлення експорту та транзиту української продукції. Він привітав ініціативу Єврокомісії щодо залучення Європейського інвестиційного банку та ЄБРР до реалізації ініціатив зі збільшення спроможності Шляхів солідарності.

«Завдяки відновленню діяльності Координаційної платформи з питань експорту української аграрної продукції за координуючої ролі особисто пана Валдіса Домбровскіса ми можемо констатувати прогрес у виробленні спільних рішень. При цьому українська сторона щоденно підтверджує високу якість української агропродукції, що постачається до держав-членів ЄС», — сказав Шмигаль.

Також під час зустрічі Домбровскіс та Шмигаль обговорили підготовку до проведення 9-го засідання Ради асоціації Україна — ЄС.

Схожі новини