Передплата 2024 ВЗ

На Миколаївщині на гвинті вітряка знешкодили бойову частину «Шахеда»

  • 08.03.2024, 12:45
  • 309

На Миколаївщині вибухотехніки поліції під час висотного розмінування знешкодили бойову частину Shahed, яка застрягла у гвинті вітряка

Фото: Поліція Миколаївської області
Фото: Поліція Миколаївської області

Про це повідомила поліція Миколаївської області.

«Уламки і бойову частину ворожого БПЛА, що становила небезпеку, поліцейські демонтували з висоти 55 метрів, що еквівалентно 18-поверховому будинку. Внаслідок влучання безпілотника детонація бойової частини не відбулась, а залишилась всередині електрогенеруючої підстанції», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що демонтаж Shahed ускладнювався тим, що частина безпілотника знаходилась у важкодоступному місці гвинта вітряка та на висоті 55 метрів від землі.

Під час дослідження вітряка, матеріалів, з яких він виготовлений, поліцейські за допомогою спеціальних засобів та підйомного крана піднялись на висоту 55 метрів та металодетектором встановили місцезнаходження бойової частини.

«Окрім висоти, складнощі становило і те, що коли Shahed влучив у гвинт вітряка, він розсипався на частини по всій площині, і металодетектор майже всюди спрацьовував. Ми проробили отвори і за допомогою спецобладнання після ретельного огляду витягли небезпечну частину безпілотника, щоб не пошкодити її. Вже спустившись на землю, знищили шляхом контрольованого підриву», — розповів заступник начальника вибухотехнічної служби поліції Миколаївщини Микола Церуш.

Схожі новини