Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ затримала одеситку, російську агентку, яка готувала новий ракетний удар по місту

  • 07.03.2024, 15:15
  • 490

Контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку, яка готувала нову повітряну атаку російської федерації на цивільну інфраструктуру Одеси

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомляє СБУ.

«Щоб „обійти“ українську ППО під час удару, окупанти доручили своїй поплічниці виявити локації протиповітряних комплексів на території обласного центру. Насамперед агресора цікавили можливі координати зенітно-ракетних установок на прибережній території міста», — ідеться у повідомленні.

Також загарбники намагались дізнатися про наявність у місцевих портах військових суден, які оснащені засобами протиповітряної оборони.

Отримані відомості вони планували «врахувати» у ході підготовки нових атак на місто, в тому числі із застосуванням крилатих ракет та дронів-камікадзе типу Shahed.

СБУ своєчасно викрила ворожі плани і запобігла їхній реалізації.

«Перед затриманням російської агентки всі її злочинні дії були поетапно задокументовані з „перших кроків“ розвідувальної активності. Це дозволило завчасно поінформувати командування Сил оборони про нову загрозу повітряних ударів та підготуватися до захисту», — наголосили у спецслужбі.

У ході документування розвідувально-підривної діяльності ворожої агентки було встановлено особу її російського куратора. Ним виявився очільник розвідгрупи угруповання російських військ, яке дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

Встановлено, що агресор дистанційно залучив одеситку до співпраці у січні цього року як ідеологічну прихильницю російської ідеології.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Схожі новини

Читайте також