Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині викрили посадовців, які незаконно вирубували ліси

  • 04.03.2024, 14:30
  • 482

Державне бюро розслідувань заявило про викриття організованої злочинної групи, до якої входили керівники низки лісових та мисливських господарств Львівської області. Зловмисники незаконно вирубали дерев на понад 64 мільйонів гривень

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Про це йдеться в повідомленні ДБР.

За даними слідства, організував схему один з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До складу злочинної групи, за даними ДБР, входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області. Один з них наразі є депутатом районної ради.

Зловмисники всупереч вимогам законодавства та перевищуючи свої повноваження організували незаконні «рубки рідколісся» на території Львівської області, кажуть правоохоронці.

На підставі протизаконних дій фігурантів у 2019−2022 роках видавалися лісорубні квитки на рубку цінних порід лісу. Деревину продавали приватним підприємствам та часто вивозили за кордон.

Організатору та семи учасникам злочинної групи вручили підозри у перевищенні службових повноважень та проведені незаконних рубок (ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України). Санкція статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчими наразі вивчають можливу участь інших співучасників злочинів.

Схожі новини