Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Користувачів пільгової «Леокарт» побільшало

Виконавчий комітет Львівської міської ради збільшив перелік категорій пільговиків, які можуть розраховуватися у громадському транспорті Львова карткою «Леокарт». Головне нововведення — отримати студентську пільгову картку для оплати проїзду відтепер можуть студенти будь-якого українського вищого навчального закладу, коледжу чи училища

Фото ЛМР
Фото ЛМР

«Закон дає їм право на пільговий проїзд. Ми даємо студентам можливість реалізувати це право шляхом отримання транспортної картки», — зазначив керів­ник департаменту міської мобільності й вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

У мерії, зокрема, спростили порядок оформлення транспортних карток для іноземців та осіб без грома­дянства, які на законних підставах постійно або тим­часово живуть в Україні й навчаються у закладах за­гальної середньої освіти й вишах Львова. Подаючи документи, таким особам не обов’язково надавати реєстраційний номер облікової картки платника по­датків.

Згідно із Законом України «Про статус ветера­нів війни, гарантії їх соціального захисту», оформи­ти пільгову транспортну картку можуть не тільки осо­би з інвалідністю (внаслідок війни), а й прирівняні до них особи. Це право поширюється й на людину, яка супроводжує особу з інвалідністю І групи.

Також отримати пільгову «Леокарту» можуть чле­ни сімей загиблих ветеранів війни та захисників і за­хисниць України, а також потерпілі учасники Револю­ції Гідності.

Схожі новини