Передплата 2024 ВЗ

Деякі країни НАТО і ЄС можуть ввести свої війська в Україну, — прем'єр Словаччини

  • 26.02.2024, 18:30
  • 982

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що декілька країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки солдатів в Україну на двосторонній основі

Роберт Фіцо. Фото із сайту Reuters
Роберт Фіцо. Фото із сайту Reuters

Після засідання словацького Радбезу він зазначив, що «кілька країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки своїх військ в Україну на двосторонній основі».

«Я не можу сказати, з якою метою, і що вони повинні там робити», — пояснив він і наголосив, що Словаччина своїх солдатів в Україну не відправлятиме.

Також словацький прем'єр розповів про ризик великої ескалації війни в Україні та «провал» стратегії Заходу щодо підтримки Києва в протистоянні рф.

Фіцо також розкритикував країни Європи й НАТО за те, що у тезах до зустрічі у Парижі не йдеться про «мир», але постійно йдеться про війну.

Він пояснив, що можливе розгортання військ повністю у компетенції Національної ради Словаччини, яка мала б затвердити таку постанову за рекомендацією уряду.

«Ми це повністю контролюємо. Ми бачимо величезні ризики для безпеки у двосторонніх угодах між країнами-членами ЄС та Україною», — додав Фіцо.

«Для мене сьогоднішня зустріч (у Парижі - ред.) є підтвердженням того, що стратегія Заходу повністю провалилася, коли йдеться про Україну», — зауважив прем'єр Словаччини.

У Парижі, за словами Фіцо, будуть обговорювати «нову якість, новий обсяг підтримки України к найближчий період».

Тези зустрічі, за його словами, вказують, що «справи в Україні йдуть далеко не так, як очікувалося».

Схожі новини