Передплата 2024 ВЗ

Мамопластика: що потрібно знати до операції

  • 15.02.2024, 09:31
  • 338

Мамопластика проводиться жінкам віком від 18 років після завершення формування молочних залоз

Мамопластика грудей показана у разі малого розміру молочних залоз, їх асиметрії, а також зменшення об'єму або зміни форми після пологів. Вона проводиться жінкам віком від 18 років після завершення формування молочних залоз.

Мамопластика: види імплантів та хірургічних розрізів

Існує кілька видів хірургічних розрізів, що використовуються для розміщення імплантів: у пахвовій ямці, по нижньому контуру ареоли, в інфрамаммарній складці під грудьми, а також на животі - робиться разом з абдомінопластикою (підтяжкою живота). У будь-якому разі післяопераційні рубці непомітні сторонньому оку.

Розташування імплантів може бути різним: під молочною залозою — ідеально для спортсменок, тому що не порушує цілісність грудного м’яза, і під великим грудним м’язом — для пацієнток з невеликою товщиною підшкірної жирової тканини.

Підготовка до операції

Перед плануванням операції проводиться комплексне обстеження, за результатами якого вибирається оптимальний метод хірургічного втручання й вид імпланту з урахуванням об'єму й форми молочних залоз, характеристики шкіри й підшкірно-жирової клітковини, ширини грудної клітки та інших індивідуальних особливостей пацієнтки, а також з урахуванням її побажань.

З боку пацієнтки потрібно дотримуватися певного способу життя:

  • відмовитися від куріння та прийому алкоголю за 2 тижні до операції;
  • не відвідувати спортзал 2 тижні до операції, щоб уникнути гіпертонусу м’язів, здатного сповільнити реабілітацію;
  • прийти до своєї оптимальної ваги — це збільшить ефективність операції й попередить передчасну корекцію грудей;
  • за 3 дні до мамопластики припинити приймання нестероїдних протизапальних препаратів, які впливають на згортання крові.

Реабілітація після операції

Для ефективної реабілітації рекомендується носити компресійну білизну, забезпечити помірну фізичну активність і дотримуватися правильного режиму харчування.

Certus: мамопластика в Києві

Клініка пластичної хірургії Certus пропонує мамопластику в Києві на вигідних умовах. Це клініка з бездоганною репутацією, командою висококваліфікованих хірургів, а також інноваційним обладнанням. Тут вам повернуть красу тіла й впевненість у собі!

Вартість мамопластики формується з урахуванням кількох факторів: вартості імплантів, якості й технологічності устаткування, що використовується в клініці, й кваліфікації пластичного хірурга. В ціну також входить вартість анестезії, компресійної білизни, медикаментів і перебування в клініці з медичним супроводом. Тому не варто гнатися за низькими цінами, краще вибирати клініку з огляду на репутацію та відгуки.

Щоб дізнатися ціну мамопластики в Києві й запланувати операцію, запишіться на консультацію до хірурга в Certus.