Передплата 2024 «Добрий господар»

Морським коридором Україна за пів року експортувала 22 млн тонн вантажу

  • 11.02.2024, 19:00
  • 654

Морським коридором, який забезпечила Україна, із серпня 2023 року вже скористалися понад 700 суден, на яких експортували понад 22 мільйони тонн вантажів

Фото: Олександр Кубраков
Фото: Олександр Кубраков

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков.

Із серпня 2023 року, завдяки створеному Військово-морськими силами Збройних сил України морському коридору, Україна спромоглася експортувати майже 22 млн тонн продукції, пише Кубраков.

Віцепрем'єр зазначив, що перевалювання йде з трьох портів «Великої Одеси» — Чорноморська, Одеси та Південного. Він написав: «У ніч проти суботи (10 лютого — ред.) вони вкотре були атаковані російськими дронами. На жаль, маємо пошкодження інфраструктури для перевалки та знищене зерно».

За його словами, з 18 липня, останнього дня роботи «зернового коридору», рф здійснює атаки на морські порти України. Було пошкоджено майже 200 об'єктів портової інфраструктури, постраждали понад 26 цивільних.

«Водночас портовики доволі швидко відновлюються. Сьогодні побачив це на власні очі. Ба більше, щодня збільшують обсяги перевалювання. Про це, а також про перспективи функціонування ішлося на нарадах у трьох ключових портах України», — повідомив віцепрем'єр.

Він зазначив, що за ці пів року Україна вже експортувала більш як 22 мільйони тонн продукції. Одеськими портами скористалися понад 700 суден. Віцепрем'єр каже, що це не межа, і що за належної безпекової ситуації експорт можна буде збільшити щонайменше на чверть.

Схожі новини