Передплата 2024 ВЗ

Військовим на фронт привезли зброю

  • 10.02.2024, 17:15
  • 876

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав 79-й бригаді ДШВ техніку та зброю — зокрема, однозарядні гранатомети та FPV-дрони зі станцією керування

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

Бригаді також передали вантажівку Foden, квадрокоптери DJI Mavic, шини для автомобілів HMMWV та Урал, тактичні активні навушники, хімічні грілки для рук та ніг, електроніку.

Однозарядний гранатомет українського виробництва призначений для стрільби бойовими гранатами (осколково-фугасними, фугасними, кумулятивними або іншими бойовими гранатами) з метою ураження живої сили та вогневих засобів противника на відстані до 400 м.

Гранатомет оснащений складним телескопічним прикладом.

«Це надійний помічник воїну, який у бойовій ситуації дозволить точно влучати в ціль», — говорить Порошенко.

Пʼятий президент також передав у дві бригади ДШВ FPV-дрони — кожній по 200 штук та комплекс керування.

Жорсткий снарядний голод змушує українських військових дедалі активніше використовувати FPV-дрони. Як повідомив Петро Порошенко, на забезпечення дронами військових зараз максимально перенаправлені ресурси з інших проєктів.

«Наша артилерія з труднощами, з обмеженим ресурсом проводить контрбатарейну боротьбу, але зупиняти ворога потрібно вже і зараз. Тому поки країна очікує від США рішення щодо забезпечення снарядами нашої артилерії, хлопці просять дрони, дрони і ще раз дрони», — пояснює п’ятий президент.

Раніше Порошенко повідомив, що планує цього року передати у війська не менше 29 600 FPV-дронів на суму понад 650 мільйонів гривень.

Схожі новини