Передплата 2024 ВЗ

Півтора року носив у бронхах хвойну гілочку: у Львові прооперували 8-річного хлопчика

  • 08.02.2024, 16:50
  • 649

Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» успішно видалил 8-річному Любомиру хвойну гілочку, яка півтора року була у його бронхах

Фото із соцмереж Центру дитячої медицини
Фото із соцмереж Центру дитячої медицини

Сім'я Любомира — із Брюхович. Улітку 2022- року у хлопчика почала боліти спина і піднялася температура. Тоді місцева лікарка скерувала дитину до однієї із лікарень Львова. Там зробили обстеження та встановили діагноз — правостороння пневмонія. Дитину пролікували антибіотиками та виписали додому.

Та згодом симптоми повторилися. Хлопчик навіть кашляв кров’ю. Тоді Любомира забрали до одного із львівських шпиталів. Там медики знову поставили діагноз — правостороння пневмонія. За кілька місяців усе повторилося із ідентичними симптомами.

Мама хлопчика вдарила на сполох, адже захворювання постійно рецидувувало, і жінку лякала постійна кровотеча під час кашлю у дитини.

«Що я тільки не думала. Після крайньої виписки із лікарні нам сказали, що це туберкульозна пневмонія. Ми здавали усі можливі аналізи, робили усі обстеження. Обходили усіх лікарів міста, по суті, аби встановити вірний діагноз, ніхто не міг встановити причину. Я вже сама шукала різних лікарів по Львові. Дехто казав, що це може проблема із судинами. Ми ходили навіть до гематолога. Я почала в інтернеті шукати ще лікарів і натрапила на інформацію про «Охматдит», — зазначила мама хлопчика Марія

Мама привела дитину у приймальне відділення Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит», де його одразу оглянули спеціалісти та обстежили.

Лікарі вирішили зробити Любомиру бронхоскопію, під час якої виявили, що у дитини у бронхах стороннє тіло — маленька хвойна гілочка, яка і була причиною всіх симптомів.

Її успішно видалили, і тепер дитина почувається добре.

Схожі новини