Передплата 2024 «Добрий господар»

На Харківщині агроном допомагав росіянам мінувати поля

  • 07.02.2024, 16:30
  • 522

Співробітники Служби безпеки викрили ще одного ворожого поплічника, який, за даними слідства, співпрацював з російськими військами під час тимчасової окупації частини Харківської області

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Ним виявився агроном місцевої ферми. Після захоплення Куп’янського району чоловік допомагав окупантам орієнтуватися на місцевості й обирати територію для облаштування мінних полів. Таким чином окупанти мінували ділянки навколо райцентру, зокрема місцеві дороги, якими користувалися мирні жителі.

Крім того, фігурант давав окупантам фермерські продукти та дрова для обігріву захопленої школи, в якій вони базувалися. Трьох російських командирів чоловік розмістив у власному будинку.

Також, за інформацією СБУ, чоловік вимагав від своїх колег передавати ворогу бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд. У разі відмови — погрожував ув’язненням до російської катівні.

Після звільнення району фігурант залишився на території громади, ховаючись — сподівався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111−2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Нині зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Схожі новини