Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні розробляють аналог безпілотника «Ланцет» — Федоров

  • 07.02.2024, 15:00
  • 452

Україна розробляє власний аналог російського дрона-камікадзе «Ланцет». Безпілотник буде здатний вражати цілі на відстані до 40 кілометрів

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Про це повідомляє віцепрем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Forbes.

«Ланцет» належить до типу баражуючих боєприпасів, тобто пристроїв, здатних довго літати в повітрі, знаходити цілі й пікірувати на них, вибухаючи при зіткненні. Дрони останнього покоління «Ланцет-3» можуть розганятися до 110 км/год під час горизонтального польоту і до 300 км/год під час пікірування.

Але найголовніше у цьому дроні те, що він може літати на відстань до 40 км. Саме вони дошкуляють нашим військовим на передовій.

Українська ж армія відчуває гостру нестачу ударних дронів, оскільки їхнє масове виробництво в країні поки тільки набирає обертів, на відміну від росії чи Ірану.

«У рейнджі до 20 км у нас є велика кількість коптерів, FPV-дронів, але вночі зараз досить важко знайти ціль в діапазоні 20 км. Нам потрібно вражати на 40 км», наголосив Федоров

Варто зазначити, що «Ланцет» — один з найбільш ефективних російських безпілотників. Росіяни застосовують їх переважно для знищення або пошкодження великих та важливих цілей.

Схожі новини