Передплата 2024 ВЗ

Олена Зеленська святкує День народження

  • 06.02.2024, 10:45
  • 1 255

Сьогодні, 6 лютого, перша леді Олена Зеленська святкує День народження. Їй виповнилося 46 років

Олена й Володимир Зеленські. Фото: ТСН
Олена й Володимир Зеленські. Фото: ТСН

Олена Зеленська не любить яскраві кольори й протягом року її образи були або у ніжних відтінках, або ж у класичних тонах. Це ще раз демонструє її елегантність, вишуканість та важливість бути почутою світовими лідерами.

Практично завжди Олена Зеленська з’являється на публіці в нарядах від українських дизайнерів, намагаючись таким чином підтримати локальне виробництво. Найчастіше в її аутфітах простежується мінімалізм, кежуал та класика.

Зеленська стала наймолодшою першою леді в історії України. Вона народилася 1978 року в місті Кривий Ріг.

За освітою жінка — архітектор із дипломом Криворізького національного університету, однак за професією жодного дня не працювала. На останніх курсах вона захопилася КВН й одразу ж після захисту диплома вирушила на гастролі зі своєю командою. Переважно Зеленська писала жарти, але іноді все ж виходила і на сцену. За її словами, це траплялося, коли в команді не вистачало жіночих облич.

Перша леді більше 15 років працювала сценаристом у «Студії Квартал 95» і є була єдиною жінкою, яка писала жарти для шоу «Вечірній квартал».

Свого чоловіка Олена Зеленська (у дівоцтві Кияшко) знає ще зі шкільної лави — вони вчилися в одній школі в паралельних класах, але були знайомі лише заочно.

Перша леді України Олена Зеленська протягом усього повномасштабного вторгнення росії активно долучається до державницьких справ. Вона має власну фундацію, націлену на допомогу українцям.

Рік для першої леді України Олени Зеленської був доволі активним. Зокрема, дружина президента здійснила офіційні візити до США та Канади, була присутньою на урочистому заході в Букінгемському палаці з нагоди коронації Чарльза ІІІ, провела ряд важливих зустрічей на саміті НАТО у Вільнюсі й не тільки.

Схожі новини