Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В армії росії можуть закінчитися бойові машини, — джерела

  • 05.02.2024, 12:40
  • 387

3 лютого армія рф втратила щонайменше 54 одиниці техніки, ще 16 було пошкоджено. З такими темпами росія ризикує втратити бойові машини уже через 6 місяців

Фото Forbes
Фото Forbes

«Це найбільша кількість, яку я коли-небудь бачив за день», — наголосив аналітик Ендрю Перпетуа.

Однак аналітики зазначають, що українські втрати були незначними — 9 машин знищено, покинуто або захоплено, 21 пошкоджено. Втрати росіян становили 16 танків і 29 бойових машин і бронетранспортерів, у той час, як втрати України переважно складалися з вантажівок і цивільних автомобілів, які військові, очевидно, використовували для постачання.

Як додали у джерелах, розбиті машини росіян, які нарахував Перпетуа у неділю 4 лютого, не обов’язково були знищені в суботу.

«Аналітик підраховує втрати щодня, дата, коли дані заносяться в таблицю є замінником фактичної дати знищеної техніки. Просто відніміть 24 години», — йдеться у матеріалі.

Відомо, що такі втрати для російської влади є неприйнятними. Адже виробництво нової бронетехніки продовжує відставати, росіяни, як і раніше, в основному використовують старі машини часів холодної війни.

«Аналітик під ніком @HighMarsed вивчає супутникові знімки, щоб відстежити запаси старої техніки в рф. У грудні він дійшов висновку, що росія відновила 1081 з 4811 старих бойових машин, які він мав до початку військового конфлікту», — йдеться у повідомленні джерел.

Тим часом, за даними аналітиків Oryx, у 2022−2023 роках росіяни втрачали приблизно 80 БМП на місяць.

«Якби такі темпи втрат збереглися і у 2024 році, а виробництво нових БМП також залишалося б на рівні 30−40 одиниць на місяць, то бойові машини закінчилися б у росії приблизно через два роки. Скажімо, на початку 2026 року», — зазначається у матеріалі Forbes.

Проблема у тому, що цього року росіяни втрачають все більше і більше машин, швидше, ніж будь-коли. За один день вони втратили 13 БМП, а також додаткові бойові машини БТР, згідно з недільним підрахунком Перпетуа. Це означає, що щомісячний рівень втрат БМП наближається до 400. У п’ять разів більше, ніж у 2022 і 2023 роках. За нинішніх темпів в рф немає дворічного резерву.

Схожі новини