Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На місці колишнього ринку «Добробут» — історичний сквер

Громадський зелений простір був тут на початку XX століття

Візуалізація проєкту з відкритих джерел
Візуалізація проєкту з відкритих джерел

У Львівській міській раді виношують ідею облаштувати на місці колишнього ринку «Добробут» історичний сквер, який був тут на початку XX століття. Сквер матиме мініводойму, щоб відтворити дух Львова початку XX століття.

У Ратуші презентували візуалізацію проєкту нового громадського простору, який постане позаду оперного театру.

Як повідомив «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, сквер облаштують тоді, коли місто повністю поверне землю у свою власність. Зараз справа щодо ділянки під колишнім ринком «Добробут» — на повторному розгляді в суді. Ятки на ринку майже знесено, зараз там працює супермаркет «Арсен».

"Коли юридично повернемо землю у користування, відтворимо історичний громадський простір з додатковим озелененням, комфортним і затишним плануванням простору, відповідними вуличним меблями, — наголошує чиновник. — Можливо, з водним чи мистецьким об'єктом, або навіть з дитячим майданчиком — це все до обговорення. Рішення прийматимемо спільно".

Нагадаємо, «ВЗ» уже писав, що ділянка під ринком була спірною з часів футбольного Євро-2012. Там планували звести готель, згодом паркінг. Довкола ділянки було чимало судових справ… Торік мерія зверталася до Офісу генпрокурора через незаконну приватизацію землі на місці колишнього ринку, судові баталії тривають. Торік Львівська міська рада програла суд першої інстанції.

«Верховний суд скерував на новий розгляд справу щодо землі ринку „Добробут“. Каже, що треба гарно дослідити наведені Львівською міською радою аргументи», — повідомила керівниця міського юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Схожі новини