Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 5 — 11 лютого 2024 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у першому повноцінному тижні заключного місяця зими поточного року матимемо можливість дещо перепочити від сильних геомагнітних збурень

Виняток становитиме хіба що понеділок, 5 лютого. Саме цього дня учені пе­редбачають геомагнітний спалах рівня слабкої магнітної бурі. Відповідно, осо­бам, чий організм реагує на такі сюрпризи космічної погоди, потрібно бути го­товим до цього, вживши заходів, щоб якнайлегше пережити цей стрибок. У наступні дві доби (6 та 7 лютого) магнітосфера дещо зменшить вплив із висо­кого до помірного. У осіб, що чутливо реагують на геомагнітні перепади, можли­ві головний біль та запаморочення, підвищена чутливість до змін атмосферно­го тиску, а також посилення хронічних захворювань, зниження працездатності.

8, 9, 10 лютого передбачається слабкий рівень геомагнітної напруженості. Під його вплив можуть потрапити переважно метеозалежні особи. У них можуть виникати: підвищена стомлюваність та слабкість, зниження імунітету, головний біль та дратівливість, погіршення сну, порушення рівноваги та координації ру­хів. У крайній день тижня — у неділю, 11 лютого, слід очікувати незначного зрос­тання впливу магнітосфери. Він зачепить переважно метеочутливих осіб, які можуть відчувати зниження концентрації уваги, втому та депресію.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, нама­гайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхід­ні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини