Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Верещук обурилася «голим» виступом «Хамерманів»

  • 29.01.2024, 11:15
  • 843

На відео з концерту гурту «Хамерман знищує віруси», який відбувся на гірськолижному курорті Драгобрат на Закарпатті обурено відреагувала віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук, яка вважає, що під час війни це «треба припиняти»

Фото: Facebook групи "Хамерман знищує віруси"
Фото: Facebook групи "Хамерман знищує віруси"

Музиканти нагадали членкині уряду про необхідність керуватися законодавчою базою. У своєму дописі в Telegram-каналі міністерка звернулася до керівників закладів та місцевої влади.

«Ці речі треба вже якось припиняти. Не вірю, що керівники закладів не мають інших способів заробляти, окрім як дозволяти проводити сумнівно-провокативні заходи. Не вірю, що місцева влада нічого не може зробити, щоб таких речей не відбувалось», — написала вона.

У своєму дописі віцепрем'єр-міністерка апелювала до «людської солідарності», яка має стримувати від «аморальних», на її думку, концертів під час війни.

«Певні речі під час війни робити не можна. Просто не можна і все. Тут я не про закон, а про якусь людську солідарність. Не має бути так, що в межах одного соціуму одні ходять на штурми, а інші танцюють голими. Та ще й хизуються в соцмережах, хто крутіше морально опускається», — зазначила вона.

У коментарі hromadske учасник гурту «Хамерман Знищує Віруси» Альберт Цукренко нагадав Ірині Верещук, що «посадовець має керуватися тільки законодавчою базою».

«Якщо щось не заборонено, отже, воно дозволене», — вважає музикант.

При цьому він зауважив, що спокійно ставиться до такої реакції на виступи гурту, додавши, що людям варто усвідомити: не все на світі має їм подобатися. Водночас Цукренко порадив посадовиці обережніше висловлювати свої думки.

«Слово посадовця у медійному плані значить більше, тож треба бути обережними в артикулюванні власної думки на загал. Тенденція ранжувати явища культури за критерієм того, що можна під час війни, — це небезпечно», — зазначив він.

Схожі новини