Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Верещук з другої спроби звільнили з Мінреінтеграції

  • 05.09.2024, 12:31
  • 250

Верховна Рада з другої спроби погодила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Ірина Верещук. Фото: 24 канал
Ірина Верещук. Фото: 24 канал

За відставку Верещук проголосували 255 народних. Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк.

Нагадаємо, вчора, 4 вересня, у Парламенті не набралось достатньо голосів для звільнення Верещук з посади міністерки (не вистачило 12 голосів на підтримку, для ухвалення рішення необхідно 226 голосів «за», — ред.). Хоча вона прийшла на звіт до профільного комітету Верховної Ради з прав людини.

«Заявила, що вона — солдат. Команда сказала написати заяву — вона написала», — розповіла народна депутатка Ірина Геращенко. А втім, за трибуною парламенту Верещук учора не з’явилася.

Зазначимо, Верховна Рада призначила Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 4 листопада 2021 року. До цього, з 2019 року, вона була народним депутатом ІХ скликання. Раніше, у 2010−2015 рр., Верещук була мером Рава-Руської (Львівська обл.).

Верещук працюватиме в Офісі президента України та стане заступницею Андрія Єрмака.

«Президент сказав, що я йому потрібна в ОПУ. Тому переходжу на посаду заступниці голови ОПУ», — повідомила Верещук.

Схожі новини