Передплата 2024 ВЗ

росія шукає союзників, — ЗМІ

  • 28.01.2024, 12:35
  • 411

росія поглиблює економічні та дипломатичні зв’язки з Китаєм і Глобальним Півднем, щоб змагатися із міжнародною фінансовою системою

Фото Дзеркало тижня
Фото Дзеркало тижня

Про це пишуть джерела із посиланням на документи кремля та інтерв'ю з російськими чиновниками і керівниками бізнесу.

«Внутрішні документи ради безпеки рф, які є у європейської розвідувальної служби, свідчать, що росія у 2022 та 2023 роках скликала зустрічі щодо способів підірвати роль долара як світової резервної валюти. Кінцевою метою був демонтаж глобальної фінансової системи після Другої світової війни та влади, яку вона надає США», — йдеться у матеріалі.

В одному із документів йдеться, що одним із найважливіших завдань є створення нового світового порядку. Західні країни на чолі зі Штатами намагалися нав’язати власну структуру, засновану на своєму домінуванні.

Інший документ близького соратника голови ради безпеки миколи патрушева, який поширили в рф цього літа, за розширення співпраці між Китаєм і росією у галузі штучного інтелекту та кіберсистем.

Відтак документ передбачає нову фінансову систему та євразійську цифрову валюту на основі альтернативних платіжних систем між рф та Китаєм, щоб оминути домінування США у світових фінансових операціях через долар.

Водночас речник кремля дмитро пєсков заперечив, що рф має на меті підірвати домінування США у світовій фінансовій системі, але визнав, що росія хоче створити альтернативу.

Схожі новини