Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Усім підприємствам хочуть дозволити бронювати персонал, — Forbes

  • 26.01.2024, 11:30
  • 506

У Верховній Раді готують законопроєкт, який може суттєво змінити підхід до бронювання військовозобов'язаних. Депутати пропонують встановити щомісячний фіксований платіж, який гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це повідомляє Forbes.

Депутати пропонують ввести додаткову оплату до військового збору за кожного заброньованого працівника, тобто до 1,5% військового збору додається фіксована ставка в розмірі 20 000 грн.

Ідея законопроєкту — дати можливість бронювати персонал усім підприємствам, а не тільки критично важливим, а також встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника незалежно від посади.

Головна умова — компанія повинна працювати в «білу» та сплачувати податки до бюджету.

Це може принести до бюджету України від 18 млрд до 155 млрд грн на рік.

Наразі, за даними Forbes, в Україні заброньовано 538 000 чоловіків, включно із державними службовцями та працівниками військових адміністрацій, йдеться у тексті законопроєкту.

Найбільша частка заброньованих у секторі енергетики, — 27,9%; агропромисловому секторі - 15,2%; промисловості та транспорті - 12,6% та 12,5% відповідно. Частка працівників Центральних органів виконавчої влади та військових адміністрацій — 5,2%.

Схожі новини