Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Армія рф готується до нового наступу на Авдіївку

  • 25.01.2024, 16:35
  • 473

Росіяни готуються до нового масштабного наступу на Авдіївку. Для цього ворог перекинув на цей напрямок близько 40 тисяч резервістів. Також окупанти зосереджують нові танки в районі майбутнього штурму

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Наразі армія рф активно атакує Авдіївку за допомогою керованих авіабомб (КАБ). Тож можна констатувати, що нова спроба ворога захопити місто на Донеччині вже почалась.

Про це в ефірі «Еспресо» розповів офіцер «Легіону свободи», майор МВС Максим Морозов.

«Вони ведуть підготовку до нової битви. Фактично, ця битва почалася із застосування величезної кількості КАБ. Зʼявилися увʼязнені на нашій ділянці - це так звані „Шторм Z“ та „Шторм V“. Близько 40 тисяч резервів зібралося для штурму Авдіївки. Підійшов з нуля сформований танковий пункт. Там помічені нові танки. Вони братимуть участь в штурмі Авдіївці. Але ми всі готуємось до цього штурму. Коли буде цей штурм — невідомо. Всі Сили оборони налаштовані серйозно дати росіянам відсіч. В жодній з бригад не почув якихось панічних настроїв», — пояснив Морозов.

За словами військового, ворог у величезній кількості застосовує КАБ по місту. Оскільки він розуміє, що лише повністю зруйнувавши Авдіївку можна посунути Сили оборони з позицій. Для порівняння, з початку 2024-го року росіяни скинули на Авдіївку близько 500 КАБ. Це більше ніж за весь 2023-й рік, зазначив Морозов.

Піші атаки окупантів також не припинилися. За останні 3 місяці, за приблизними підрахунками, загарбники втратили близько 400 одиниць техніки. Втрати у живій силі складають 10 росіян до 1 українського захисника, зазначив майор.

Схожі новини