Передплата 2024 ВЗ

Арестович купив будинок у США за 1 млн доларів

  • 21.01.2024, 20:30
  • 2 861

Колишній скандальний радник ОП Олексій Арестович придбав собі будинок у США, в одному з найбагатших штатів, у Каліфорнії

Фото: Василь Костюк
Фото: Василь Костюк

Нерухомість вартістю понад 1 мільйон доларів була куплена, зокрема, за незаконно зроблені кошти, повідомляє адвокат Василь Костюк.

«Впродовж останнього часу, Олексій Арестович став відомий своїми проросійськими настановами та сумнівними зв’язками, які він плідно використовує для впливу на українське суспільство. За моїми даними, він активно кормиться з рук росіян останній рік. Це очевидно, адже саме в кінці року він публічно захоплювався пресконференцією путіна. В інтерв'ю російській опозиційній журналістці Юлії Латиніній він заявляв, що Україна та росія мають помиритися, та пред’явити вимоги власні до західних країн. Досить дивна вимога, як для власника нерухомості однієї із західних країн. За три роки участі в українській політиці, він накопичив близько 1 мільйона доларів, частину з якого становлять неофіційні доходи, отримані шляхом уникнення оподаткування. Його дохід також включає гроші від капіталізації ютуб-каналу, з якого теж не були сплачені податки. Щоб уникнути оподаткування, Арестович використовував конвертаційні центри, що є механізмом відмивання грошей», — зазначає Василь Костюк.

«Щоб уникнути оподаткування, Арестович використовував конвертаційні центри, що є механізмом відмивання грошей. Важливо також взяти до уваги, що обхід від оподаткування, виїзд з країни цілого полковника в час війни свідчить про низьку морально-етичну сторону Арестович. Українське суспільство та правоохоронні органи повинні більш рішуче протидіяти шкідливій діяльності таких діячів», — підсумував адвокат.

Схожі новини