Передплата 2024 «Добра кухня»

У Берездівцях останнього «троянського коня» демонтували

Не звикли у Стрийському районі панькатись із символами тоталітарного минулого

Уламки "троянського коня" швидко завантажили та вивезли. Легше на душі стало. Фото пресслужби Стрийської районної військової адміністрації.
Уламки "троянського коня" швидко завантажили та вивезли. Легше на душі стало. Фото пресслужби Стрийської районної військової адміністрації.

Свого часу тут місцеві депутати під час інавгураційної сесії першого демократичного скликання першими в Україні над приміщенням міськради синьо-жовте знамено підняли. Сьогодні, коли маємо жорстоку екзистенційну війну з росією, стрияни знову про себе добрим вчинком нагадали.
Цього тижня, як інформує пресслужба Стрийської районної військової адміністрації, територію району остаточно очищено від пам’ятників та інших символів тоталітарного минулого. Всього станом на 2023 рік у районі нарахували 29 ідеологічних споруд. Лише кілька днів не вистачило стриянам, щоб до початку 2024 року повністю завершити процес очищення прадідівської землі від всіх цих «троянських коней» минулого. Трішки спізнились.

Але не біда. Символічно, що останній на території району комуністичний пам’ятник демонтували напередодні Дня соборності України. Стояв він у селі Берездівці, яке входить до складу Новороздільської ОТГ. Не хочуть люди, аби на нашій землі різного роду монументальні демони «стовбичили». Наїлися!

Схожі новини