Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після важкого поранення снайперка зі Львова відновлюється у центрі «Незламні»

  • 18.01.2024, 15:45
  • 831

У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (Unbroken) відновлюється 25-річна снайперка зі Львова на псевдо «Фенікс», яка підірвалася на міні. Вона втратила ліву ногу. Після відновлення планує знову повернутися на фронт

Фото: «Незламні»
Фото: «Незламні»

25-річна снайперка Анастасія Савка зі Львова. До війни вона виховувала сина Ярему і працювала у салоні автосервісу адміністраторкою. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Анастасія відразу подалася в ТРО. Утім, батьки вмовляли її виїхати з маленьким Яремою в безпечне місце, за кордон. І навіть вже проводжали їх на автобус, та перед відправленням Анастасія відмовилася покидати країну. Більше того, взяла до рук зброю, Анастасія стала снайперкою на псевдо «Фенікс» у складі 118-ї бригади на Запорізькому напрямку. За півтора роки служби їй неодноразово довелося побувати в справжньому пеклі і на власні очі побачити ціну нашої свободи, повідомили в лікарні.

Наприкінці листопада під час виконання чергового бойового завдання Настя випадково наступила на ворожу міну і підірвалася. Уламки пошкодили ліву ногу захисниці. Побратими наклали їй турнікет та доправили до стабілізаційного пункту. Проте врятувати ногу не вдалося, надто важкі були ушкодження. Далі шпиталь за шпиталем і нарешті - рідний Львів.

«У Центрі „Незламні“ хірурги сформували снайперці куксу. Поки рана гоїться, Анастасія займається із фізичними та психотерапевтами. У дівчини невисока ампутація, вона має силу волі до відновлення, тож спеціалісти дають сприятливий прогноз щодо майбутнього протезування снайперки», — кажуть у лікарні.

Сина Анастасії, 5-річного Ярему, відколи вона на службі, виховують її батьки. Син провідує маму у лікарні, це додає їй сил для якнайшвидшого відновлення. «Фенікс» планує повернутися на фронт і боронити країну заради майбутнього свого сина і своєї країни.

Схожі новини