Передплата 2024 «Добрий господар»

У Єврокомісії визначають умови переговорів про вступ України до ЄС

  • 17.01.2024, 13:15
  • 389

У Європейській комісії нині працюють над «формуванням меж перемовин» про вступ України до Євросоюзу, тобто визначають, як відбуватимуться ці переговори

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, цитує пресслужба ЄК.

«Демократичні інституції України виконують не лише наші рекомендації, але й прагнення свого народу. Ціла нація показує нам, як багато для них означає Європа. І я пишаюся тим, що наш Союз відповів на заклик України», — зазначила посадовиця.

Тепер, з її слів, Європа має виконувати політичне рішення, ухвалене на Європейській раді. Готуючись до переговорів про вступ України в ЄС починаються перевірки законодавства України на предмет відповідності європейському, а також формування переговорних меж про членство.

Урсула фон дер Ляєн також уточнила, що паралельно в ЄС починають працювати над власними реформами, щоб підготуватися до Союзу з понад 30 держав-членів.

Вона нагадала, що Європейська рада також погодилася розпочати переговори про вступ до ЄС із Молдовою і Боснією та Герцеговиною, коли будуть виконані необхідні критерії. А Грузії надали статус кандидата.

«Але як на практиці працюватиме Союз із 30 з гаком країн? Тільки ми всередині Європейського Союзу можемо відповісти на це запитання. Палата вже висунула сміливі ідеї щодо реформування наших договорів. Наступного місяця Комісія викладе наші ідеї в повідомленні до Європейського парламенту та Ради перед обговореннями лідерів», — додала вона.


Джерело: ЄК

Схожі новини