Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це успіх, що наближає нас до цілковитого визволення українського неба»

  • 15.01.2024, 14:58
  • 573

Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook пояснив, чому ураження російського літака А-50 послабить контроль окупантів над Кримом

«Так сталося, що під час служби в армії у науково-випробувальному інституті військово-повітряних сил у 1984 році мені довелося брати участь у випробуванні комплексу радіолокаційної розвідки, до якого входить А-50. Знаю його можливості, вартість і розумію, що навряд чи його збили звичайним зенітно-ракетним комплексом Patriot. Знищення А-50, яке підтвердив Головнокомандувач Валерій Залужний, послаблює контроль ворога над Кримом та іншими окупованими регіонами України», — зазначає Порошенко.

«Тому це вагомий успіх ЗСУ, який є надзвичайно болючим для ворога. Це успіх, що наближає нас до цілковитого визволення українського неба», — вважає п’ятий президент.

«А ми зі свого боку можемо пришвидшити цю мить: розвивати власне військове виробництво, продуктивно працювати із закордонними партнерами. Наші військові вже багато разів показували: якщо дати їм достатньо засобів, то майстерності створити диво в них вистачить», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини