Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові успішно прооперували дитину із запаленням мозку

  • 15.01.2024, 11:15
  • 524

У 9-річного Дмитра запалення вуха спричинило менінгіт

Фото із соцмереж Охматдиту
Фото із соцмереж Охматдиту

Сім'я хлопчика — із Городоцького району Львівської області. Хвороба у дитини розпочалася із болю у вусі. Спочатку медики діагностували отит та призначили лікування. Та через кілька днів Дмитра почало боліти друге вухо і одночасно голова. На наступний день у нього підвищилася температура та почалося блювання. Батьки викликали швидку. Тоді із місцевої лікарні хлопчика направили до інфекційної лікарні Львова із підозрою на менінгіт.

Там лікарі оглянули дитину та скерували на КТ, де виявили ознаки руйнування отитом скроневої кістки, яка призвела до поширення бактеріальної інфекції із вуха до мозкової оболонки. Дмитра перевели до Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит». Лікарі вирішили оперувати дитину.

«Ми „почистили“ гнійне вогнище інфекції. Операція пройшла успішно. Дитина себе добре почуває», — розповів керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко.

«Дуже задоволена лікарнею. До і після операції лікарі дуже дбайливо ставилися до моєї дитини. Я з ними на зв’язку, по суті, 24\7. Дуже усім дякую», — додала мама Дмитра Людмила.

Схожі новини